En simpel, men helt fantastisk sommerret med få ingredienser og masser af velsmag!
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
• 100 g smør
• 4 kviste bredbladet persille og 1 bakke karse
• 1 tsk. flagesalt
• Peber
• Ca. 800 g. små nye kartofler
• 2 bundter gulerødder med top
• 500 g. hakket oksekød
• 2 kviste rosmarin
• Salt og peber
• 1 potte brøndkarse
Sådan gør du:
- Rør smørret blødt med hakket persille, karse, salt og peber. Stil smørret koldt 1 times tid.
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre.
- Skrub eller skræl gulerødderne. Er de store, skæres de i mindre stykker. Lad gerne toppen blive på. Damp gulerødderne, til de er lige netop møre, men stadig har bid.
- Form kødet til fire hakkebøffer.
- Hak rosmarin. Krydr bøfferne med rosmarin, salt og peber.
- Grill hakkebøfferne i 2-3 min. på hver side, afhængigt af tykkelse.
- Servér med dampede gulerødder, kogte kartofler og kryddersmør. Top med brøndkarse.
Af Lone Kjær